Locatie dorpskamer Grou

Gemeente Leeuwarden zoekt betaalde coördinator dorpskamer Grou

Grou – Al geruime tijd is de gemeente Leeuwarden bezig om een netwerk van dorpskamers op te zetten. Naast Leeuwarden moeten deze ook komen in Stiens en Grou. Nu dat in Grou vooralsnog niet gelukt is, heeft de gemeente Leeuwarden besloten om een vacature open te zetten voor een betaalde kracht die als coördinator de boel vlot gaat trekken. Renny Ausma van de Kringloopwinkel Grou is enorm blij dat er nu een dorpskamer in Grou op hun locatie gerealiseerd gaat worden.

Dorpskamer

Voor de gemeente Leeuwarden is het belangrijk om een aantal dorps- en buurtkamers te realiseren. Zo is er in Grou geen dorpshuis waar mensen op een ongedwongen manier bij elkaar kunnen komen. Een dorpskamer zou een ideaal ontmoetingspunt zijn. Hier kunnen dorpsgenoten met elkaar in contact komen en is het een rol bepalende plek voor het welzijn van burgers.

Renny Ausma in de Kringloopwinkel te Grou.

Renny Ausma in de Kringloopwinkel te Grou. Foto: Press4All

Laagdrempelig

“De dorpskamer is echt een laagdrempelige plek waar mensen samen kunnen komen. Elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. En indien iemand met een bepaald probleem zit kan die door worden verwezen naar een instantie of hulpverlener”, legt Renny Ausma van Kringloopwinkel Grou uit. “In eerste instantie werd gedacht dat wij de coördinatie van het opzetten van de dorpskamer op ons zouden nemen. Maar met het runnen van de kringloopwinkel in Grou hebben we onze handen meer dan vol.”

Dronefoto Kringloopwinkel Grou

Dronefoto Kringloopwinkel Grou. Foto: Press4All

Oplossing

Het afgelopen jaar is er met Wethouder Kuiken, Pleatslik Belang Grou, de Kringloopwinkel en andere organisaties in Grou volop overleg geweest om tot realisatie van de plaatselijke dorpskamer gekomen. Het bleek dat hier op vrijwillige basis geen animo voor was. Toch zet de gemeente alles op alles om een dorpskamer in Grou van de grond te krijgen. Hiervoor is er een vacature gerealiseerd voor een betaalde kracht die als coördinator het geheel vorm moet gaan geven. “Het is mooi dat er op deze manier toch een dorpskamer in Grou kan komen. Als Kringloopwinkel Grou willen we dit initiatief graag faciliteren met de hier beschikbare ruimte in het pand. De invulling en coördinatie zal echter in handen liggen van de betaalde kracht die de gemeente gaat aanstellen”, verklaart Renny Ausma de opzet van het nieuw te realiseren ontmoetingspunt. 

Vacature coördinator

Volgens de Leeuwarder Courant van donderdag 2 september heeft Pleatslik Belang Grou het probleem van de ontbrekende dorpskamer in Grou afgelopen maandagavond onder de aandacht gebracht van de gemeenteraad. Naar nu blijkt had de gemeente al geanticipeerd op de ontstane vertraging in Grou door een vacature open te stellen. De gemeente realiseert zich dat het niet een taak is die je er even bij kunt doen laten ze in een schrijven weten. Het gaat hierbij om een persoon die het vertrouwen heeft van alle partijen, die nu al actief zijn in Grou. 

Aanmelden

Renny Ausma komt graag in gesprek met belangstellenden die interesse in deze boeiende vacature hebben. “Het gaat dus niet om vrijwilligerswerk maar om een betaalde functie. Kandidaten mogen zich ook bij mij aanmelden.”