maatschudjassen

Wieke Heida uit Grou wereldkampioen maatschutjassen

Grou / Wergea – Voor de 16e keer organiseerde schutjasvereniging vv Warga het WK maatschutjassen. Met 92 deelnemers uit geheel Friesland een ‘uitverkocht’ huis op zaterdag 13 januari. De titel ging naar debutanten Wieke Heida uit Grou en Anneke Fridsma uit Wergea.

In de finale versloegen ze Ale Warringa en Bjintze Jan Hylkema uit Tjalleberd met 15-9. De derde plaats was voor Joop de Vries uit Surhuizum en Dries Nicolai uit Stynsgea. De oudste deelnemer, de bijna 92 jarige Johannes Duhoux uit Ljouwert, pakte met zoon Bonno de 2e plaats in de poedel. Volledige uitslag verder:

Troost: 1e Sjoerd Mulder en Wim Schuurman uit Wygaard, 2e Gerrit de Vries en Laurens Lageveen uit Weidum, 3e Sikke Roorda en Hans Overdiep uit Heerenveen

Poedel: 1e Jaap v/d Leij uit Idaerd en Sjouke v/d Leij uit Reduzum, 3e Menno Bouwmeester en Gerard Bouwmeester uit Warten.