handwerkcafé Grou

‘Babyboom’ bij jubilerend Handwerkcafé Grou

Grou – Vrijdag 8 maart was het precies 10 jaar geleden dat drie Grouster dames het Handwerkcafé Grou e.o. oprichten. Saskia, Sytske en Tjittie zijn de grondleggers van het huidige handwerkcafé. Eerst maandelijkse bijeenkomsten maar na een paar jaar werd dit wekelijks. Met het project Babyboom werden afgelopen jaar 124 babypakketten gemaakt.

Elke maandag schuiven er zo rond de 22 dames aan om gezellig samen te handwerken. Haken of breien aan een eigen project of iets maken voor de vele goede doelen in onze regio. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het project ‘Babyboom’ , 124 babypakketten (deken/vest/muts/slofjes/knuffeltje) zijn er met veel enthousiasme gemaakt en deze werden vrijdagmiddag tijdens het jubileumfeest aan verschillende goede doelen geschonken, zoals dorpenteam Amaryllis, Fier, Buurvrouw & Buurvrouw en Kinderkledingbank Grou.

Met liefde gemaakt

Je belangeloos inzetten voor een ander is en blijft het motto van het handwerkcafé. Garens krijgen we veelal gedoneerd en daarvan worden de mooiste dingen gemaakt, zoals omslagdoeken, babypakketten, rolstoeldekens, dekens, voelwarmers, zorgenvriendjes, knuffels, kussens en rolstoeltassen. Alles wordt met liefde gemaakt en gedoneerd aan verschillende instellingen in onze regio.

Babyboom

Voor speciale projecten zoals het ‘Babyboom’ hebben we een subsidie gekregen van de Stichting de Vrienden van de Thuiszorg Boarnsterhim zodat we nieuwe garens konden kopen. In samenwerking met Wolwinkel van Draad hebben we prachtige wolpakketten samengesteld.

Zorgenvriendjes

In 10 jaar hebben we met z’n alleen al heel veel goeds gedaan, zo hebben we in 2018 meer dan 500 dekens gehaakt voor ‘De Grootste Gehaakte Deken’ en zijn bijna alle zorginstellingen in de regio voorzien van (rolstoel)-dekens, omslagdoeken en voelwarmers. Het COA krijgt geregeld een donatie zorgenvriendjes en zorgen we er in de winter voor dat de mensen van de voedselbank en kinderkledingbank lekker warme winterspullen krijgen.

Basisscholen

Sinds 2 jaar betrekken we de beide basisscholen ook bij onze projecten, zo geven we handwerklessen op school en laten we de kinderen kennismaken met verschillende handwerktechnieken.

Friesma State

Handwerkcafé Grou e.o. gaat rustig op de ingeslagen weg door. Elke maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur en elke 1ste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur zitten we in het restaurant van Friesma State in Grou. De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.