Grou Mobyl - Foto: Jakob van Huizen

Grou Mobyl nieuw in Grou: Auto met chauffeur!

UVV-Grou start 1 oktober met een nieuwe service: Auto met chauffeur! Bestemt voor iedereen die op één of andere wijze beperkt is in zijn of haar mobiliteit. UVV-Grou heeft speciaal hiervoor een elektrische Peugeot Partner aangeschaft.

Mensen die graag zelf de boodschappen nog doen, naar de kapper of de pedicure willen gaan. Bezoekjes willen brengen aan kennissen, de kerk of het terras. Kortom, alledaagse activiteiten die voor anderen vanzelfsprekend zijn, maar voor hen lukt dat allemaal niet meer. Bijvoorbeeld omdat men slecht ter been is en zelf geen vervoer heeft.

Grou Mobyl - Foto: Jakob van Huizen

Grou Mobyl – Foto: Jakob van Huizen

De Auto met Chauffeur rijdt alleen in Grou, alle dagen tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Reserveren kan telefonisch. Een vrijwilliger van UVV-Grou rijdt vervolgens met de passagier naar de bestemming. Dit tegen een kleine vergoeding van € 1,00 per enkele reis. Een 4- of 10-rittenkaart kan gekocht worden bij de servicebalie van de Jumbo en bij Dierenspeciaalzaak Jan en Japke in de Hoofdstraat.

Feestelijke lancering

Tijdens de Landelijke Ouderendag is de feestelijke lancering van de auto. Vrijdag 1 oktober om 13.30 is iedereen van harte welkom bij Friesma State in Grou.

Chauffeurs en telefonisten gezocht!

De auto staat klaar en de chauffeurs hebben al een paar ritjes kunnen maken. We willen de auto graag zoveel mogelijk inzetten. Daarom zoeken we nog uitbreiding van het vrijwilligersteam met een aantal chauffeurs en telefonisten.

De Auto met Chauffeur is een initiatief van OOG – Ouderen Organisaties Grou. Op de website van UVV-Grou staat alle informatie over de Auto met Chauffeur. Ook als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger –  www.uvv-grou.nl