Markt met lokale producten Grou maakt naar meer. Foto: Press4All

(video) Lekkere lokale streekmarkt in Grou smaakt naar meer

Grou / Video –  Afgelopen zondag was het niet alleen heerlijk zonnig weer, ook waren er bij de streekmarkt bij maatschap Bouma heerlijke streekproducten verkrijgbaar. Deze eerste editie werd druk bezocht door belangstellenden die graag willen weten wat er zoal lokaal rondom Grou verkrijgbaar is. En dat viel beslist niet tegen.

Al enige tijd verkoopt de familie Bouma biologische producten aan huis. Dat is naast biologische zuivel ook heerlijk vlees van de biologische koe. In en rondom Grou zijn echter meer streekproducten verkrijgbaar. Daarom was er bij de werkgroep van Grou2030 het idee ontstaan om een heuse voedselmarkt te organiseren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Streekmarkt

Een rondgang op de markt leverde een aantal verrassende ontdekkingen op. Zo demonstreerde Bouwe de Groot het ambachtelijke vak van eendenkorven maken. De vraag aan mandjes overtrof bij hem het aanbod. Dus hij moet deze week nog flink aan de slag. Op de andere kraampjes van Groen van het Seizoen uit Grou en Yn’e Sinnefarm uit Jirnsum waren streekgroenten te vinden en ook werd er mozarella gemaakt. Hoe die lekkere producten kunnen smaken werd gedemonstreerd door de Heer van Zuijlen. Hij maakte van lekkere streekgroentes heerlijke versnaperingen, die gretig aftrek vonden.

Belangstelling

De belangstelling van wat er aan streekproducten verkrijgbaar is, is het afgelopen jaar flink toegenomen. Het besef dat van wat dichtbij komt beslist ook heel lekker is, dringt steeds meer tot de mensen door. Een stuk promotie van deze vaak verrassende en lekkere groentes, fruit en biologisch vlees is dan ook meer dan welkom. Daarom smaakt deze heerlijke voedselmarkt beslist naar meer.