Paneel Wo2 oorlogsroute bij bunker Grou web

Bunker Grou ziet terug op redelijk tot goed jaar 

Grou – “Ondanks corona kan het Museum Bescherming Bevolking terugzien op een redelijk tot goed jaar 2021 wat betreft bezoekersaantallen”, laat locatiemanager Roelof van Gelderen weten. Er kwamen 1414 bezoekers naar het fraaie museum in de Bunker Grou. Dat is een fractie lager dan 2020.

Carport BB Bunker Grou voor oude brandweerwagen.

Carport BB Bunker Grou voor de oude brandweerwagen. Foto: Press4All

Ondanks corona hebben de vrijwilligers niet stil gezeten. Voor de oldtimer Magirus Deutz brandweerauto werd een carport gebouwd op het terrein van de bunker. Daarnaast zijn er parkeervakken inclusief een invalideplaats gemaakt op het parkeerterrein van de bunker. Er is nu plaats om te parkeren voor ten minste 15 auto’s.

Paneel Wo2 oorlogsroute bij bunker Grou web

Paneel WO2 oorlogsroute bij bunker Grou. Foto: BB Bunker Grou

Routepaneel

Verder is ook de samenwerking met collega Musea in de regio verder uitgewerkt. Er is inmiddels een paneel geplaatst voor de ingang van het museum waar een route op staat onder de naam: sporen van WO2. Dit is een route die door de gehele provincie Fryslân gaat. Deze voert belangstellenden naar Oudemirdum, Workum, Bolsward, Kornwerderzand en de bunker bij Grou. Het Museum Bescherming Bevolking is natuurlijk geen oorlogsmuseum maar verteld wel het verhaal van de “koude Oorlog” wat naadloos aansluit op de periode van de 2e Wereldoorlog.

Roelof van Gelderen: “Voor 2022 hopen wij opnieuw veel bezoekers te mogen ontvangen. Het bunkerjournaal die op de site van Grousters.nl regelmatig te zien is zal ook in 2022 de nodige aandacht geven aan het museum.”