Voedselmarkt bij bioboer Bouma

Lekkere lokale voedselmarkt in Grou bij bioboer Bouma

Grou – Op zondag 26 september organiseert de werkgroep voedsel van Grou2030 een lokale en biologische voedselmarkt. Met deze markt wil de werkgroep lokale aanbieders en consumenten dichter bij elkaar brengen. Ruik, zie, proef en beleef wat onze mooie omgeving te bieden heeft!

Gezond en lekker uit de buurt.

Gezond en lekker uit de buurt. Foto: Press4All

Al enige tijd verkoopt de familie Bouma biologische producten aan huis. Dat is naast biologische zuivel ook heerlijk vlees van de biologische koe. In en rondom Grou zijn echter meer streekproducten verkrijgbaar. Daarom is er bij de werkgroep  van Grou2030 het idee ontstaan om een heuse voedselmarkt te organiseren. 

Streekmarkt

De werkgroep heeft het druk gehad om alle kraampjes te vullen die straks op het erf van maatschap Bouma staan. Wat kunnen we zondagmiddag zoal verwachten Jolanda Bouma: “Ik verwacht tussen de tien en vijftien ondernemers die hun streekproducten presenteren. Daarnaast gaat ook iemand mozzarella maken van biologische melk. Bovendien is er een spannende speurtocht en een rondleiding op de boerderij.”

Joël v/d Broek van Yn'e Sinne Farm

Joël v/d Broek van Yn’e Sinne Farm. Foto: Press4All

Groente

Eén van de aanwezigen is Joël v/d Broek van Yn’e Sinne Farm. Aan de rand van Jirnsum kweekt deze Grouster groenten op natuurlijke basis. “We respecteren de grond en de natuur en werken niet met gif. Graag laat ik tijdens de streekmarkt mijn zelf verbouwde groentes zien en vertel over mijn kwekerij.”

De markt vindt plaats aan het Hoflân 8a Grou op zondagmiddag 26 september. Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur op het erf van de biologische melkveehouderij Bouma – winnaar duurzaamheidsprijs 2015.