Ondernemers benaderen Marian (37) vanwege creatieve brief

GROU – Marian Baarda (37) uit Grou ging viraal op het internet vanwege haar creatieve sollicitatiebrief. Na negen maanden thuiszitten, is nu het tij gekeerd. Ondernemers benaderen haar, in plaats van andersom. Twee werkgevers hebben Marian inmiddels een baan aangeboden.

De ludieke brief ontstond omdat Marian een fysiotherapeut nodig had. Ze probeerde een fysiopraktijk te bellen, maar kreeg telkens het antwoordapparaat. Marian zag haar kans schoon en speelde er op in. De creatieve brief die hieruit voortvloeide, kreeg landelijke aandacht bij onder andere het Algemeen Dagblad en RTL Nieuws.

Marian kan er wel om lachen: ”Nooit gedacht dat een spontane ingeving zoveel los zou maken, maar grappig is het wel!”. Om werk zit Marian niet meer verlegen. Theaterproductiebedrijf Pier21 in Tytsjerk en GJS HW Yachtcharter in Grou zijn geïnteresseerd geraakt door de brief en hebben haar uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Marian Baarda brief