Vuurwerkbom ontploft op auto voorruit

GROU – Afgelopen nacht rond 0.30 uur is een vuurwerkbom op de motorkap gegooid van een 24-jarige inwoner van Leeuwarden. Het slachtoffer reed samen met zijn zwangere vriendin ter hoogte van Grou op de A32 in de richting van Leeuwarden.

Een personenauto reed voortdurend achter het tweetal aan, welke meerdere keren knipperde met groot licht. Niet veel later passeerde het voertuig en ging vlak voor de slachtoffers rijden. Kort daarna zag het tweetal een gloeiend voorwerp op hun motorkap met de grootte van ongeveer 15 centimeter.

Het voorwerp ontplofte waardoor de voorruit van de auto werd vernield. De snelheid van de auto was op dat moment 100 kilometer per uur. Er is inmiddels aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Bent u getuige geweest van dit incident dan verzoeken wij u contact op te nemen met 0900-8844