Ruim 100 bezoekers tijdens heropening commandopost

GROU – Ruim honderd bezoekers kwamen op 18 september naar de open dag van de Cop BB Bunker in Grou. “Een mooie opkomst, en dubbel zoveel dan we verwacht hadden”, vertelt vrijwilliger Klaas Vriezema. De bunker was tijdelijk gesloten omdat in een vergelijkbare bunker elders in het land asbest was aangetroffen.

Vrijwilliger Matheus Posthumus vertelt enthousiast over de bunker:  “Ruim 150 mensen konden probleemloos in deze bunker twee weken bivakkeren – geheel afgesloten van de buitenwereld. Deze bunker was zelfvoorzienend – qua voedsel, water, stroom en verse gefilterde lucht.” Vanuit de bunker in Grou kon men het land blijven besturen tijdens crisissituatie. De goed afgedekte verblijven zorgden voor bescherming tegen atoomstraling.

Het commandocentrum is in originele staat te bezichtigen voor publiek. Een oppervlakte van ruim 1000 m2 kantoor-, werk- commando-, en machineruimtes  ligt onder de grond verscholen.

Dankzij de aanhouden inspanningen van locatiemanager Roelof van Gelderen van de MBB-locatie Grou, en de enthousiaste medewerking door Wethouder Sjoerd Feitsma van de Gemeente Leeuwarden, zijn er in Grou nabij de Commandopost van het Museum Bescherming Bevolking – MBB schitterende bewegwijzeringsborden geplaatst die naar het Museum verwijzen.

Dankzij de aanhouden inspanningen van locatiemanager Roelof van Gelderen van de MBB-locatie Grou, en de enthousiaste medewerking door Wethouder Sjoerd Feitsma van de Gemeente Leeuwarden, zijn er in Grou nabij de Commandopost van het Museum Bescherming Bevolking – MBB schitterende bewegwijzeringsborden geplaatst die naar het Museum verwijzen.

Bunker

De organisatie is blij met de grote belangstelling voor de heropening van de bunker.