Pontjesroute De 8 van Grou onverminderd populair

Grou / Warten – Op woensdagochtend 19 juli vierden de vrijwilligers (schippers, kaartjeknippers en bestuur) van zonnepont De Oerhaal in Warten het heugelijke feit dat de 250.000-ste passant overgezet werd. Dit was de Belgische Sabina van der Vloet.

Zonnepnt de Oerhaal maakt deel uit van de pontjesroute De 8 van Grou. Zonnepont de Oerhaal is gestart in 2005, het aantal overtochten is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid, er zijn inmiddels jaren dat er meer dan 20.000 passanten overgezet worden.

Feestje

Sabina was enorm verrast, ze viert, samen met haar partner, al een aantal jaren haar vakantie in Friesland en maakt regelmatig gebruik van de pontjes. Dit was de eerste keer dat ze voeren met zonnepont de Oerhaal. Na het opstaan in de ochtend hadden ze het idee om rustig een rondje te fietsen, maar ze kwamen in een feestje terecht. Een leuk feestje. De vriendelijkheid en attentheid van de schippers, allemaal vrijwilligers, vindt Sabina opvallend. ” Je belt vanaf de ene kant dat je er staat met de fiets, een schipper neemt altijd op en komt zo snel mogelijk naar je toe, dat is in België heel anders. In België vallen de pontjes onder Staatsbeheer en is er altijd een strak vaarschema”.