oekraiense kinderen

(video) Oekraïense kinderen nemen afscheid van basisscholen Grou

Grou / Video – In april 2022 werden de Oekraïense vluchtelingen in Grou met open armen ontvangen. Een jaar lang bood herberg Oer´t Hout een gastvrij onderkomen. Met de ouders kwamen er ook een heleboel kinderen naar Grou die graag weer naar school wilden. Die plek werd gevonden bij CBS Nijdjip en OBS De Twa Fisken.

Poffertjes

Inmiddels zijn de Oekraïense vluchtelingen naar Leeuwarden verhuisd. Vandaag namen de kinderen hartroerend afscheid. Ze waren dankbaar dat ze in Grou naar school mochten, waar ze mee mochten doen aan de koningsspelen en kennis maakten met culinaire hoogtepunten zoals het eten van poffertjes. De afgelopen tijd werden de kinderen met taxibusjes van Leeuwarden naar Grou gebracht om hier het schooljaar af te ronden.

Erehaag

Na de toespraken werden er cadeautjes uitgedeeld. De leerlingen van de basisscholen van De Twa Fisken en Nijdjip kregen als dank mooie dozen met lego, zodat ze tijdens het spelen hiermee nog eens terug kunnen denken aan de Oekraïense kinderen die meer dan een jaar in Grou onderwijs genoten. Als slot liepen de kinderen door een erehaag van medescholieren. Volgend schooljaar is er bij basisschool IKC de Weide in Leeuwarden plek voor de Oekraïense kinderen om verder scholing te volgen.