Bosk Grou

Bosk Grou wandelt verder

Grou – Sinds 1 juli 2023 sieren de bomen van Bosk Grou het dorpscentrum. Vrijdag 1 december om 15.00 uur ‘wandelden’ de bomen voor de derde keer naar een nieuwe plek. Eerst stonden ze aan het begin van de Hoofdstraat ter hoogte van de Hema en Bruna, maar vanaf vandaag zijn ze meer verspreid door het winkelgebied.

De vrijwilligers van Grou 2030 zetten zich in voor vergroening van het dorp. “Bosk Grou past in dit concept”, vertelt Bonne Bruinsma, “Het geeft een goede impressie van de positieve invloed die ‘groen’ heeft op een leefomgeving. Kijk maar eens hoe de sfeer verandert op de plek waar de bomen staan en wat dit doet met het gedrag van mensen.”

Van levensbelang

“Bonne heeft gelijk”, valt Dicky Jonker zijn ‘collega’ bij, “Iedereen weet dat bomen en planten van levensbelang zijn door hun uitstoot van zuurstof. Maar het is ook bewezen dat ‘groen’ effectief is tegen stress en rust geeft.”

De heren zijn dan ook erg blij met Bosk Grou. Al was het maar vanwege de bewustwording van de invloed van ‘groen’ op de ‘versteende’ oude dorpskern van Grou. Niet zelden horen de vrijwilligers van Grou 2030 dat bewoners, bezoekers en middenstanders, blij zijn met de bomen in het centrum. Het brengt sfeer en beschutting. Mensen die jarenlang niet zo vaak in het centrum kwamen, vinden het, dankzij de bomen fijn om er weer te zijn. “Dit is toch een prachtige ontwikkeling en een flinke stap in de goede richting”, zegt Dicky Jonker.

Wandeling

Dicky en Bonne verzorgen, samen met medewerkers van hoveniersbedrijf Snoek, Puur Groen, elke ‘wandeling’ van de bomen. Wil je meer weten over de activiteiten van Grou 2030 of het project Bosk Grou, neemt u dan gerust een kijkje op www.grou2030.nl.