Olympische Spelen

Twee Leden van KWV Frisia naar de Olympische Spelen!

Grou / Marseille – In augustus van dit jaar zullen Marit Bouwmeester en Laila van der Meer, beide lid van KWV Frisia uit Grou meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. De wedstrijden op het water zullen echter niet in Parijs plaats vinden, maar voor de kust van Marseille.

Laila vaart samen met Bjarne Bouwer uit Giethoorn in de Nacra 17, een 2 persoons catamaran en Marit vaart in de Laser klasse, die tegenwoordig ILCA 6 heet bij de vrouwen.

Beide vrouwen zijn bij de jeugdtrainingen van KWV Frisia in Grou begonnen. Marit komt uit Warten en Laila is geboren en getogen in Grou. Daarna zijn ze doorgestoomd naar uiteindelijk team Allianz van het Watersportverbond waar op dit moment de beste 27 zeilers en surfers van Nederland deel van mogen uitmaken.

En Laila en Marit zijn niet de enige leden van Frisia die deel uitmaken van team Allianz. Ook vanuit de jeugdtrainingen bij Frisia zijn uiteindelijk in team Alliaz beland : Mirthe Akkerman, oorspronkelijk uit Akkrum in de ILCA 6, Willem Wiersema uit Eastermar in de ILCA 7 en Hidde van der Meer uit Grou in de IQ foil klasse ( surfen).

Vanaf eind juli komen Marit en Laila in actie in Marseille. Wat zit er toch in het water van het Pikmeer dat de zeilers van Frisia zo succesvol maakt???  Dat zal wel het geheim van Grou blijven.