Bistro Pinot

Bistro Pinot heeft eervolle vermelding in Michelin gids

Grou – Inkje Hoekstra en Tariq Gessesse en hun team van Bistro Pinot hebben fantastisch nieuws. “Kortgeleden werden wij opgebeld door de Guide Michelin met het heuglijke bericht dat Bistro Pinot een vermelding heeft in de Michelin gids! Dit naar aanleiding van een mystery bezoek van de inspecteurs aan ons restaurant. Een mijlpaal in het bestaan van Bistro Pinot!”, laat eigenaar Tariq Gessesse enthousiast weten.

Mystery Guest

“In deze Michelin Gids staan allemaal gerenommeerde restaurants en daar staan wij als kleine bistro in Grou nu gewoon tussen. Hoe mooi is dat!” Tariq heeft nooit geweten dat er een zogenaamde mystery guest in het Grouster restaurant heeft gegeten. Toen er opeens een strenge Belgische man belde begon er bij het team een belletje te rinkelen. “Hij ondervroeg mij en onze chefkok Mike. Maar liet niet doorschemeren wat hij van ons restaurant vond. Dus we zaten de afgelopen tijd behoorlijk in spanning wat er ging gebeuren. Vandaag kregen we het verlossende bericht dat we een vermelding hebben in de gids. De omschrijving die op Guide Michelin staat is behoorlijk lovend.

Bistro Pinot Grou heeft een vermelding in de Michelin Gids. Foto’s: Bistro Pinot

Michelin Gids:

Ben je in Friesland en droom je van een uitje naar Parijs? Maak dan een wandeling door de mooie straten van Grou naar deze heerlijke bistro. De nostalgische wandtegels, de marmeren toonbank en houten krukken, de Franse muziek die uit de luidsprekers stroomt… Deze plek heeft een ziel en een echt karakter! Bistro klassiekers worden hier bereid volgens aloude tradities: Sappige ganzenlevers op brioche, fruitige canard à l’orange, een krokant en geweldig fris makarontaartje. De gerechten om te delen (kies er minstens vier) brengen je naar die typische Franse bistrootjes van de Parijse rive gouche.

“Wat zijn wij trots op ons team, dat alle eer toekomt voor deze vermelding”, laat Tariq tot slot graag weten.