Leerlingen basisscholen Grou doen mee aan himmelwike

Leerlingen basisscholen Grou doen mee aan himmelwike

Grou – Deze week, tijdens de Himmelwike wordt ook in de gemeente Leeuwarden afval opgeruimd. Het gaat hierbij om zwerfafval. Dit jaar zullen leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in Grou op dinsdag 5 april op pad gaan om het rondzwervend vuil te verzamelen.

HimmelWike Grou

Himmelwike Grou in 2019.

Dit jaar doen er bijna 3700 kinderen mee aan de Himmelwike in de gemeente Leeuwarden. Dat is een record voor een zwerfafvalproject in één gemeente. De opruimperiode duurt twee weken. Op de scholen zal aandacht zijn voor het belang van een schone leefomgeving.

Zwerfvuil opruimen tijdens himmelwike

Zwerfafval

Maar wat is zwerfafval eigenlijk? Het is afval dat op plekken ligt waar het helemaal niet hoort. Op straat, bij school, in het bos of zelfs op zee. Het geeft rommel en dieren kunnen er ziek van worden. Op dinsdag 5 april gaan de leerlingen van de Grouster basisscholen dus zwerfafval in het dorp opruimen. Zo dragen de scholen, samen met de leerlingen, een steentje bij aan een schone wereld.

Als je vrijwillig in de gemeente Leeuwarden je straat of buurt schoon wilt houden, kun je daarvoor een grijper, rondzakhouder, afvalzakken en handschoenen krijgen. Voor straatschoonmaak- en buurtacties kun je gratis materialen lenen via de gemeente.