Glasvezel Grou

Grou op glasvezel aangesloten voor 2023

Grou / Jirnsum – Pensioenfonds ABP en KPN gaan met een investering van ruim 1 miljard euro de aanleg van glasvezel in bijna duizend dorpen waaronder Grou jaren eerder mogelijk maken. Dit maakte het telecombedrijf dinsdagochtend bekend. Grou en Jirnsum zijn dan voor 2023 aangesloten.

KPN wil de komende vijf jaar 2,5 miljoen huishoudens in grotere gemeenten van snel internet via glasvezel voorzien. Door de samenwerking met ABP kan de uitrol nu in andere gebieden worden versneld.

Glasvezel in Grou

Het gaat om bijna 700.000 aansluitingen in dorpen zoals Ankeveen, Grou en Zuidoostbeemster. Zij krijgen nu voor eind 2026 al glasvezel ter vervanging van de verbinding via koper. Ook krijgen meer dan 200.000 adressen op circa 1.400 bedrijventerreinen nu jaren eerder dan gepland glasvezel.

Eind 2026

De provider heeft al eerder een versnelling van de glasvezelaanleg aangekondigd, maar concentreerde zich daarbij op grotere gemeenten. Met dit plan krijgen dorpen als Ankeveen, Grou en Zuidoostbeemster voor eind 2026 de beschikking over glasvezel. Op dat moment heeft in heel Nederland zo’n 80 procent van de huishoudens de beschikking over dit snellere internet. De provider heeft al langer het doel om dit percentage te halen, maar sprak eerder over “op termijn”. In Grou zal de nieuwe snelle verbinding voor 2023 beschikbaar zijn.

Bron: KPN – Foto: Daniel Divo Slover