Sint Piterkerk

Proeven, kijken en meedoen in Grou bij de Sint Piterkerk

Grou – In en rondom de Sint Piterkerk vinden regelmatig activiteiten plaats. Zo staat er op zaterdag 8 juli Proeftuin op de agenda. Ook is er sinds 1 juli een door Museum Hert fan Fryslân ingerichte mooie expositie in de kerk te zien is.

De Sint Piterkerk en de omliggende tuin worden steeds meer een ontmoetingsplek waarvoor een multifunctionele invulling voor wordt gezocht. Ook zijn er plannen om de tuin helemaal opnieuw in te richten in een meer uitnodigende groen aangeklede en open setting. 

Proeftuin

Wie nu alvast aan verschillende activiteiten in de kerktuin wil deelnemen kan dat komende zaterdag doen. Dan kan jong en oud genieten van het evenement Proeftuin. Tussen 10:30 en 14:00 uur is er van alles te doen. 

Gratis entree

Er zijn workshops: djembe, schilderen, haken & breien. Er is live muziek en er zijn spelletjes voor de kinderen. Hapjes worden verzorgd door De Kade en het Versatelier. Kom gezellig voor een hapje en een drankje, voor één van de workshops of gewoon om even lekker te genieten. De entree is gratis! 

Expositie

Museum Hert fan Fryslân toont vanaf zaterdag 1 juli een inkijkje in de rijke historie van Grou.

Proeftuin

Koperslager Buikstra (1903-1974) in zijn werkplaats.

Wist je dat Grou een meesterkoperslager had, Sjirk Buikstra genaamd die landelijk bekend is, maar ook de haan op de Sint Piterkerk maakte? En wat was de rol van de Sint Piterkerk in onder andere. het onderwijs en de volksgezondheid? En hoe ging men vroeger ‘ter kerke’ en maakte het zich daar comfortabel? En natuurlijk ontbreekt de Grouster Halbertsma’s houtindustrie en de waterrecreatie niet in de expositie.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openstelling van de Sint Piterkerk tijdens ‘Tsjerkepaad’ van 1 juli t/m 9 september op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 -17.00