Petitie fietspad Greate Kritewei Wergea

Wergea vraagt inwoners Grou petitie te ondertekenen voor fietspad Greate Kritewei

Grou / Wergea – Er ging een jarenlange strijd aan vooraf, maar uiteindelijk kwam er langs het gehele traject tussen Grou en Warten een fietspad. Van deze veilige verbinding profiteren ook inwoners van Wergea die met de fiets naar Grou of Warten gaan. Alleen moeten die fietsers nu nog over de gevaarlijke Greate Kritewei. Een situatie die onhoudbaar is. Een petitie voor een losstaand fietspad, die inmiddels al 460 keer is ondertekend, moet daar verandering in brengen.

Kruising Greate Kritewei Leechlânn

Kruising Greate Kritewei Leechlânn. Foto: Press4All

Levensgevaarlijk

De Greate Kritewei (2 km lang) verbindt het dorp Wergea met het Leechlân richting Grou. “Wij zijn een petitie gestart in de hoop een fietspad langs de Greate Kritewei te krijgen. De weg is nu gevaarlijk. Hij is veel te smal voor het mengen van verkeer. De auto’s, vracht- en landbouwverkeer samen met fietsers, wandelaars mengen is levensgevaarlijk. Vaak blaast ook nog de harde westenwind de fietsers op het midden van de weg waardoor er levensgevaarlijke situaties ontstaan”, doen Nynke en Petra hun verhaal. Daarnaast wordt er ook flink veel harder gereden dan de maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer.

Petitie

“Wij vragen daarom aan de Grousters om deze onze petitie voor een losstaand fietspad te ondertekenen. Het is voor beide dorpen van belang dan de routes veilig gefietst kunnen worden.  Voor inwoners maar ook voor toeristen.” Onderteken via deze link de petitie.