Bartele's Diner Station Grou Jirnsum

Ondernemend Grou volop in beweging

Grou – Na de overname van Bakkerij Andringa door Echte Bakker Marten Boonstra uit Akkrum is er weer een hele hele carrousel van starters en stoppers in het ondernemersland van Grou op gang gekomen. Hoewel een paar ondernemers in Grou besloten te stoppen of elders verder te gaan, is het opvallend dat er een mooi aantal nieuwe ondernemers vanuit Grou gaat opereren.

Bartele’s Diner

Als laatste toevoeging in het horecabestand werd twee maand geleden Bartele’s Diner geopend in de voormalige restauratie van Station Grou Jirnsum. Opvallend is het grote aantal positieve reacties vanuit Grou en omstreken van gasten die de diner inmiddels bezocht hebben. Helaas was er ook een stopper te melden met de naam De Vrijheid. Na vier decennia is dit toprestaurant op 31 augustus dicht gegaan. Eigenaren Melle en Hanny Bakker, die de laatste 12,5 jaar het etablissement met fine dining invulden, stopten ermee. Het pand krijgt nu een woonbestemming.

Eetcafé Sarajevo

Verrassend is dat in deze bijzondere tijd een aantal doorstarters te melden is die vanuit Grou elders in Nederland een horecagelegenheid openden. Voor veel inwoners van Grou mag het balkan restaurant Sarajevska Barka het best bewaarde culinaire geheim van Friesland zijn, toch zaten ze een flink aantal jaren in het Aquaverium in Grou. Inmiddels hebben de eigenaren een nieuw restaurant / eetcafé onder de naam Balkan Eetcafe Sarajevo in Burgum geopend.

Robert Watersport

Op bedrijventerrein Frisia is ook een nieuwkomer onder de naam Robert Watersport. Robert Watersport is specialist in het onderhouden en repareren van boten. 

Robert Watersport Grou

Robert Watersport Grou. Foto: Press4All

Gastvrouw in Haarlem

Een van de meest opvallende culinaire ondernemers van Grou was de afgelopen jaren Norma. Ze runde eerst een tapasrestaurant om vervolgens met pannenkoekenrestaurent Beslag aan de slag te gaan. Na korte tijd deed ze het restaurant van de hand en verdween vervolgens voor velen van de culinaire kaart.

Geheel onverwacht dook Norma op in Haarlem waar ze onder de naam De Gastvrouw een nieuw restaurant heeft gevonden. De redactie van Grousters.nl had afgelopen week contact met haar. Ze nodigt alle Grousters uit om eens in Haarlem langs te komen. Klik op deze link en lees het verhaal van de Gastvrouw.

Lorenzo en Norma

Lorenzo en Norma runnen nieuw restaurant De Gastvrouw in Haarlem.

Press4all

De tekstschrijvers van Press4All uit hartje Friesland zijn een vernieuwde samenwerking aangegaan met Friesland Centraal en Grousters.nl. Naast het schrijven van teksten voor verschillende uitgaves van NDC-mediagroep en het maken van foto’s & video’s hebben ze zich ook gespecialiseerd in het schrijven van webvriendelijke en SEO-teksten. Kortom alle online content in één hand.

Kringloopwinkel Grou

De kringloopwinkel heeft een ware metamorfose ondergaan. De indeling is vernieuwd en daardoor nog overzichtelijker. Ook is er een nieuwe ingang en een looproute uitgezet zodat klanten optimaal kunnen winkelen en sneupen tussen de mooie collectie tweedehands goederen.

De nieuwe ingang van Kringloopwinkel Grou

De nieuwe ingang van Kringloopwinkel Grou. Foto: Press4All

Silver Seven

Zo kreeg ons watersportdorp er een derde juwelier bij die onder de naam Silver Seven die vanuit de Hoofdstraat is begonnen. Met een bijzonder collectie hoopt deze ondernemer inwoners van Grou enthousiast te maken om bijzondere sieraden te gaan dragen. 

Circle of Enjoy

In het voormalige pand van Ecuraat – naast Herman Serveert – zit een nieuwe winkel met woonaccessoires. Deze winkel wordt gerund door een onderneemster met het twee dochters. 

Kunstschilder

In het voormalig pand van Hout van Jou – zit inmiddels een nieuwe creatieve onderneemster Aukje de Haan. Zij maakt kunstwerken op doek om elk interieur te verfraaien.