Terugleveringskaart Friesland

Levering stroom nieuwe bedrijven in Grou staat onder spanning

Grou – Door spanningsproblematiek op verdeelstation Grou, is het tijdelijk niet mogelijk te voldoen aan nieuwe aanvragen voor het verbruiken en terugleveren van elektriciteit. Dit laat energietransporteur Liander op hun website weten. De openingsillustratie toont de terugleveringssituatie van dit moment in Friesland

Liander plant momenteel de werkzaamheden voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet in dit gebied. Zodra bekend is wanneer de congestie verholpen wordt, zullen ze dat kenbaar maken op hun website.

Levering stroom nieuwe bedrijven Grou staat onder spanning.
Afbeelding van andreas160578 via Pixabay

Ook voor een groot deel van Fryslân heeft Liander daarom een moratorium op zonneprojecten ingesteld. Zo kunnen er bijvoorbeeld in Sneek en Wolvega geen grootschalige energie-opwekkingprojecten zoals zonneparken meer bij. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van energiebeheerder Liander.

Levering stroom problematisch

Uit de laatste update van Liander blijkt dat in Grou, Harlingen, Oudehaske en Surhuisterveen over twee weken vermoedelijk geen extra stroom afgenomen kan worden. Dat betekent dat de vestiging van nieuwe bedrijven of uitbreiding van huidige bedrijven daar vooreerst niet mogelijk is.

Bron: Friesch Dagblad