hakenkruizen

Play & Skatecourt Grou beklad met hakenkruizen

Grou – De bevrijding van Friesland herdenken wij rond 15 april en op 4 mei en 5 mei staan we stil bij de herdenking en bevrijding van Nederland. Toch lijkt niet iedereen in Grou zich daar van bewust. Voorzitter van Play & Skatecourt Grou, Andries Booi heeft namelijk vanmorgen een melding gemaakt bij de gemeente Leeuwarden van bekladding op en rond het court met hakenkruizen.

“Wat een verschrikkelijk gedrag. Hopelijk kunnen we er elkaar, en ook ouders naar hun kinderen, op aanspreken dat dit fout gedrag is en waarom dit niet hoort. We moeten als inwoners van Grou hierin onze verantwoordelijkheid nemen”, doet Andries Booi een dringende oproep aan iedereen in Grou. 

Sociale controle

De voorzitter ontdekte de bekladding onlangs toen hij met een groepje steppers op het court was. “Dit is echt zwaar klote. We moeten elkaar er echt op aanspreken dat dit niet de bedoeling is. Waarschijnlijk hebben degenen die dit gedaan hebben, niet eens door hoe erg dit is. Hopelijk is deze graffiti voor 4 mei verwijderd. De dag dat we aan alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog denken.”