Bevrijders in Grou foto Henk Schiere

5 mei colonne deelt vandaag vrijheidssoep uit in Grou

Grou – Vandaag rijden er 180 legervoertuigen in kleine colonnes door Fryslân. Ook reden ze vandaag door Warten, Grou en Jirnsum. In Grou werd vrijheidssoep uitgedeeld.

Vandaag geen soep gekregen ? Bekijk dan deze video en kook mee met kok van Yvette van Boven.

De legervoertuigen hebben een bijzonder lading bij zich in de vorm van bevrijdingssoep. Deze soep wordt aan ouderen uitgedeeld, om toch een beetje het 5 mei gevoel te vieren. Fryslân doet mee aan een landelijke campagne rondom de 5 mei Vrijheidsmaaltijdsoep. Deze is gemaakt naar recept van kok Yvette van Boven.

Bevrijdingscollone rijdt door Friesland

Een kleine groep ‘bevrijders’ rijdt van Grou naar Jirnsum. Foto: Press4All

In heel Friesland worden vandaag duizenden blikken vrijheidssoep bezorgd bij senioren en medewerkers in de zorg. Dit speciale transport met oude legervoertuigen zal in kleine groepjes heel de provincie door gaan. De soep wordt thuis of in verzorgingstehuizen afgegeven. De route is niet bekend om drukte bij uitdeelpunten te voorkomen.

Gebruik foto bevrijders in Grou rechten vrij ter beschikking gesteld door Henk Schiere.