Topdrukte bij praamvaren en pontjesroute Grou

Grou – Vakantievierders in eigen land genieten enorm van het huidige tropische weer. In Grou zijn het praamvaren en de pontjesroute enorm in trek. 

De afgelopen dagen was het praamvaren volgeboekt. Annemieke Steemers die als vrijwilliger bij het InformatiePunt Grou werkt is enorm enthousiast over de opkomst. “Er lopen hier voortdurend mensen binnen die komen informeren wat er allemaal te doen is in Grou. Dan wijs ik hen op de praamvaart die onlangs van start is gegaan.” Ook de tocht van vandaag was volgeboekt. Vanwege de corona maatregelen kunnen er echter minder mensen mee. 

Schipper Harry Vonk aan het roer van de praam.

Schipper Harry Vonk aan het roer van de praam. Foto: Press4All

Schipper Harry

De goedlachse schipper Harry Vonk voer zijn gasten vandaag moeiteloos over de wateren rondom Grou. Met een stevige bries en een stralende zon was het optimaal genieten van de heerlijke praamtocht. De videoredactie van Grousters.nl nam vandaag de hartelijke uitnodiging van vrijwilliger Annemieke Steemers aan om met de praam mee te varen. Bekijk de bijgaande videoreportage. Dankzij de lage, open boten is een praamvaart een belevenis op zich. Mensen zitten heel dicht op het water waardoor koeien vanuit het weiland boven de passagiers uit tornen, terwijl de pramen tussen eenden en meerkoeten doorglijden. Alleen al hierom is met een praam door de Alde Feanen varen een heel bijzondere ervaring.

Harry Vonk vaart met plezier de praam met de naam ‘Fergees Warten. Aan het begin van de zomer sloegen het InformatiePunt Grou en De Wartenster de handen ineen ten behoeve van praamrondvaarten vanuit de Hellingshaven in Grou voor Grousters en toeristen. “Iedere dinsdag, woensdag en zondag organiseren we prachtige tochten over het water”, aldus Jacob Nauta, eigenaar van pramenvloot De Wartenster. 

File bij pontjesroute Grou. Foto: Press4All

File bij pontjesroute Grou. Foto: Press4All

file pontjesroute

De Alde Feanen blijkt niet alleen voor bootjesmensen een aantrekkelijk plek om door te varen. Deze dagen maken ook fietsers gebruik van de pontjesroute om dit gebied te verkennen. De file aan fietsers was vandaag in Grou nog langer dan de dag ervoor. Via de Hellingshaven steken de pedaleurs over naar Restaurant de Vrijheid. Na de oversteek over het Prinses Margrietkanaal gaan de fietsers over eiland De Burd richting het andere pontje en daarna richting de Alde Feanen.

Pont Margrietkanaal Grou bij eiland de burd

Pont Margrietkanaal Grou bij eiland de burd. Foto: Press4All