Politie slaat gevluchte automobilist in de boeien

Politie slaat vluchtende automobilist in Grou in de boeien

Grou – Gisteravond sloeg een zich vreemd gedragende automobilist uit Leeuwarden rennend op de vlucht toen hij in Grou gecontroleerd werd door de politie.

De bestuurder viel op omdat hij met zijn auto over de weg slingerde en geen gordel droeg. Toen de 34-jarige man op de Friesmastrjitte parkeerde wilde de politie hem controleren. Vervolgens ging de bestuurder er rennend vandoor. Al snel werd de vluchter achterhaal en uit een achtertuin geplukt. 

Weigering

De Leeuwarder weigerde ter plaatse mee te werken aan een blaas- en speekseltest. Nadat hij geboeid was afgevoerd naar het politiebureau Leeuwarden weigerde hij ook aan een ademanalyse en bloedproef mee te werken. Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard. Voor al de overtredingen kreeg de man een proces verbaal en een rijverbod van 24 uur.