Groen Markt Grou

Videoreportage van de Groene Markt in Wilhelminapark Grou

Grou – Video – Op zondag 4 juni organiseerde Grou2030 een groene markt en picknick in het Wilhelminapark. Een evenement om te verbinden en inspireren. Zo’n twintig aanbieders en organisaties lieten vol trots zien hoe ze werken aan een groene toekomst.

De redactie van  Grousters bezocht dit ‘groene’ evenement en sprak met de coördinator van de Groene Markt Anne Kieft. Ze legde voor de camera graag uit wat de bedoeling is van dit duurzame intitiatief. “We zijn bezig om de mensen hier in de omgeving kennis te laten maken hoe je bewust met je eten om kunt gaan en waar het vandaan komt. Maar ook hoe wij met de natuur om kunnen gaan en hoe wij daar zelf een duurzaam steentje aan bij kunnen dragen.”.  Zo stond er een elektrische deelauto, was er het Groene Daken initiatief en liet de Fûgelwacht Grou zien waar ze mee bezig zijn.

Dwarsdoorsnede

Bezoekers konden tijdens de markt kennis maken met organisaties en bedrijven uit de omgeving van Grou, die zich inzetten op het vlak van duurzaamheid. “We hebben op deze manier een aantal initiatieven uitgelicht en nieuwe organisaties zoals Land van de Toekomst en Land van Ons bekendheid gegeven”, aldus Anne Kieft.