bestuurszeilen skûtsjewike Grou

(video) Heerenveen verslaat Grou bij bestuurszeilen Skûtsjewike

Grou / Video – Het was misschien wel ideaal zeilweer met windkrant 4 tot 5. En er viel hier en daar een klein drupje regen, maar al met al werd donderdag  fanatiek gestreden voor de overwinning tijdens het bestuurszeilen tijdens de Skûtsjewike.

Een jaar lang stellen de besturen van de eigenarencommissies van de 14 SKS skûtsjes alles in het werk voor een optimale prestatie van hun skûtsjes. Tijdens de SKS wedstrijden staan ze echter letterlijk op de wal. Om dit te doorbreken biedt de Skûtsjewike de besturen de mogelijkheid om hun zeilkwaliteiten te tonen.

Heerenveen wint

Uiteindelijk kwamen negen teams aan de start. Waarbij Heerenveen in de eerste manche als eerste uit de startblokken schoot.  Door de stevige wind kon er mooi gezeild worden. Dus konden de negen commissies flink aan de bak. Skûtsjecommentator Jan Kiemel voorzag de wedstrijd van deskundige informatie.  Dat was ook nodig omdat de valkjes geen naam of nummer hadden. Uiteindelijk was het team van Heerenveen zo goed dat ze voor de commissieleden van Grou de eerste prijs in de wacht sleepten.