Deelfietsen bij treinstation Grou Jirnsum

Deelfiets Fryslân nu beschikbaar bij station Grou Jirnsum

Grou / Jirnsum – Vandaag zijn de opvallend blauwe deelfietsen bij station Grou-Jirnsum geplaatst. Wie met het openbaar vervoer reist, heeft het bus- of treinstation vaak niet als eindbestemming. Met de daarvoor bestemde speciale app kan de fiets gehuurd en van het slot gehaald worden.

Met de komst van deelfietsen op bijna alle stations in Fryslân proberen provincie Fryslân, Arriva Nederland en Deelfiets Nederland het gebruik van het openbaar vervoer nog meer te stimuleren. Het bereiken van de eindbestemming, anders dan het treinstation, is met de komst van deze deelfietsen gemakkelijker voor de reiziger.

Deelfietsen bij treinstation Grou Jirnsum

Deelfietsen bij treinstation Grou Jirnsum. Foto: Press4All

Locaties

Uiteindelijk zullen er deze maand op maar liefst 24 locaties in Friesland  deelfietsen komen te staan (bij 7 grote busstations en bij 17 treinstations). Op elke locatie komen 4 deelfietsen te staan. Deze kunnen gebruikt worden door mensen die met het openbaar vervoer reizen, maar met de trein of bus nog niet hun eindbestemming kunnen bereiken

App

Mensen die gebruik willen maken van de fiets kunnen dat doen middels een speciale app. Via deze app kan het blauwe vervoermiddel gereserveerd worden. Na het scannen van een QR-code gaat de fiets van het slot. Huur kan voor 6 euro per dag of 1,50 euro per uur., 

Duurzaam

Deelfiets Nederland zet zich iedere dag in voor een duurzamer, milieuvriendelijker en gezonder Nederland. Zowel zakelijke als particuliere gebruikers willen ze met deelfietsen, vrijheid en gemak laten ervaren. Deze maand dus ook beschikbaar voor forenzen en andere reizigers die via station Grou-Jirsum naar hun werk reizen.

Slim slot

De edeelfietsen zijn robuust en elegant tegelijk. Daarnaast zijn de fietsen voorzien van een slim slot die met de Deelfiets Nederland app te ontgrendelen is.

Donderdagmiddag 1 juli voerden gedeputeerde Avine Fokkens (midden) regiodirecteur Milfred Hart (links) van Arriva Nederland en oprichter Oumar Sylla van Deelfiets Nederland een openingshandeling uit op station Mantgum. Foto: Deelfiets Nederland.

OV-locaties

De deelfietsen staan bij de treinstations van Akkrum, Buitenpost, De Westereen, Dronrijp, Feanwâlden, Franeker, Grou-Jirnsum, Harlingen, Hurdegaryp, Leeuwarden-Camminghaburen, Mantgum, Workum en IJlst. Bovendien komen er tweewielers bij de bushalte aan de Wâldwei bij Garyp en in Earnewâld.

Fotografie: Deelfiets Nederland

Link naar de Deelfiets Nederland appAppStore Deelfiets (App store) & Playstore Deelfiets (Google Play store)