Duurzame Markt op 16 maart: de repair editie!

Spullen. We hebben ze in overvloed. Maar wat ermee te doen als het stuk is? Of als je het niet meer gebruikt? Kom erachter op de duurzame markt: de repair editie! De Duurzame Markt is op 16 maart van 12.00 tot 16.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Leeuwarden.

Op 16 maart is er een duurzame markt in de hal van het gemeentehuis. Onder de 40 deelnemende partijen vallen onder andere; repair cafés, Omrin, Buurvrouw & Buurvrouw en nog veel meer. Tijdens de markt kan je zelf kapotte kleding, speelgoed, kapot huishoudelijk apparatuur of wat dan ook mee nemen en samen met de bedrijven er naar kijken. Misschien kun je ze maken of maak je er iets anders van. U kunt zelf van alles mee nemen en zult begeleid worden in het maakproces zodat je het in het vervolg misschien zelf  we kan maken. Alles is geheel kosteloos.

Buiten het repareren is er ook nog van alles te doen. Er zijn workshops om van je kapotte speelgoed weer iets nieuws te maken. Je hebt ook je gft afval waar je weer compost van kan maken. Zo laten ze van alles zien wat je weer opnieuw kan gebruiken wat je normaal gewoon weg zou gooien. Ook zijn er lezingen van Firda over beter omgaan met grondstoffen en zal er een lezing plaats vinden van de Cycle-up die volgende week gaat openen in Leeuwarden. En verder zullen er ook nog twee modeshows plaatsvinden.

Dit project valt onder de gemeente Leeuwarden maar is een onderdeel van de circulaire economie. En wordt daarom ook in de week van de Circulaire economie georganiseerd. Het doel hier van is om de inwoners van Leeuwarden te inspireren in wat je eigenlijk kan doen met oude of kapotte producten. “Het is ook echt ontzettend leuk, en ik zou ook iedereen willen vragen om aanwezig te zijn. Er ontzettend veel wat je kan doen met spullen waarvan je denkt, nou dit, dit kan ik niet meer gebruiken. Het geeft heel veel handvaten, en elke keer ben ik weer verrast over wat er bij mij op het pad komt aan ondernemers en waar ze allemaal mee bezig zijn,” aldus klimaatburgemeester Lenny Alkemade.

Ook op de duurzame markt staan? Dat kan!

Zijn er binnen uw wijk of dorp ook circulaire initiatieven? Of heeft u een duurzaam product wat u op de markt wilt laten zien? Meld u dan aan. We hebben namelijk nog een paar gratis plaatsen op de markt. Aanmelden kan via duurzamemarkt@leeuwarden.nl.

Bron tekst & foto: Omroep Leeuwarden