Bewegwijzering Oosterveldbuurt Grou

Wijziging bebording verkeer Oosterveldwijk Grou

Grou – Al een aantal jaren krijgt de gemeente Leeuwarden klachten over het parkeren in en bij de Oosterveldwijk in Grou. Het blijkt onduidelijk welke regels waar van toepassing zijn. De gemeente heeft daarom besloten de bebording aan te gaan passen. Tevens komt er een straatgebonden parkeervergunning.

Dronefoto Oosterveldwijk

Dronefoto Oosterveldwijk. Foto: Press4All

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de verkeersbebording in de Oosterveldwijk niet op orde. Op basis van de huidige borden valt de parkeersituatie in deze wijk niet te handhaven. Daarom zal de gemeente de bebording in de Oosterveldwijk aanpassen, zodat deze weer begrijpelijk is voor de bewoners en verkeersdeelnemers.

Handhaving

Met het plaatsen van duidelijke borden kan de afdeling stadstoezicht op de parkeersituatie handhaven. Het is de bedoeling dat de bebording eind maart of begin april is aangepast. De bewoners van de buurt krijgen op termijn ook een parkeervergunning voor eigen straat.