lego en playmobil doemarkt in Grou

Idwine Klooster brengt het stenen tijdperk naar Grou

Grou – Spelen met LEGO en Playmobil is nog steeds razend populair. Dat merkt Idwine Klooster van het Stenen Tijdperk uit Leeuwarden dagelijks. Wegens succes zal ze ook dit voorjaar weer een LEGO en Playmobil doe-markt in haar woonplaats Grou organiseren. 

Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart is er een doemarkt. Op beide dagen zal er zowel LEGO en Playmobil te koop zijn. Op zaterdag is er een Playmobil special, waarbij de activiteiten zich met name richten op dit merk speelgoed. Op zondag 22 maart zullen de activiteiten zich meer richten op LEGO. Op beide dagen zijn fans en liefhebbers van dit speelgoed welkom in hotel Oostergoo.

Lekker spelen bij het Stenen Tijdperk in Leeuwarden. Video: Press4All

“Vorig jaar was de opkomst super, daarom verspreiden we het evenement nu over twee dagen”, laat een enthousiaste Idwine weten. “Daarom pakken we ook dit jaar flink uit.” Iedereen is van harte uitgenodigd om tijdens dit evenement te komen snuffelen tussen heel veel nieuwe en tweedehands Playmobil, LEGO, Duplo en onderdelen. Dit is echter nog lang niet alles. In plaats van alleen maar snuffelen kun je je vergapen aan gave bouwwerken (waaronder LEGO Birckheadz en LEGO Porsches), is LIght my Brick aanwezig en staat de graveermachine weer klaar om de verse LEGO-items van eigen tekst te voorzien. 

Idwine is zelf al jaar en dag gek van LEGO en Playmobil. Ze geniet nog dagelijks van spelende kinderen. En die ziet ze veel in haar winkel het Stenen Tijdperk in het centrum van Leeuwarden. Dit weekend is het ook behoorlijk druk met spelende kinderen. De videoredactie van Grousters.nl ging zaterdag naar Leeuwarden en sprak daar met Maureen Rodenberg de collega van Idwine.

Speelparadijs

Voor ouders is het Stenen Tijdperk een ideaal punt om even bij te komen van de harde wind en regen. Voor kinderen is het een waar speelparadijs. Ook is er op LEGO- en Playmobil gebied van alles te koop. De magie van dit speelgoed is na decennia nog steeds niet uitgewerkt. Verschillende generaties beleefden en beleven nog dagelijks speelplezier aan het stenen tijdperk in plastic.

Wie tijdens de doe-markt zelf iets wil verkopen kan een mail sturen naar info@stenen-tijdperk.nl Ook kunnen er LEGO bouwwerken geshowd worden op de markt. Heel graag zelfs. Idwine: “We geven die mensen een mooi plekje om hun creaties te laten zien. Uiteraard is dit laatste kosteloos. Maar wel even een mailtje sturen”, moedigt Idwine jonge LEGO-bouwers aan. 

Doemarkt

Datum & Tijd : Zaterdag 21 en zondag 22 maart – 10:00 tot 17:00 uur. Entree:  2,- per persoon (kinderen t/m 4 jaar gratis). Dit is inclusief gratis deelname aan de activiteiten. Locatie: Hotel Oostergoo, Nieuwe Kade 1 in Grou. Parkeren: Volg de borden met P-route of parkeer bij de Prinses Wilhelminastraat, het Halbertsma’splein of op de Volmaweg (blauwe zone). Contact: 06-5084 2129