Kruiwagenmars

Kinderopvang in Grou ontvangt Kruiwagenmars

Grou – Afgelopen maandag was het de dag van de aarde. “Wij liepen met kruiwagens van Yn’e Sinne Farm naar de kinderopvang, om aandacht te vragen voor het belang van de aarde”, vertelt de organisatie.

Jarenlang is op veel plekken in de wereld de aarde uitgeput door gebruik van kunstmatige middelen en processen. Hierdoor is de bodem uit balans geraakt en is er een tekort aan mineralen en bodemleven. Yn’e Sinne Farm staat voor het revitaliseren van de aarde en terug te geven wat er is afgenomen. 

Ingezaaide kruiwagens

“Deze tocht hebben we ervaren als een hele positieve manier om aandacht te vragen. Onderweg kwamen verschillende mensen informatie vragen. Uiteindelijk kwamen we uit bij de kinderopvang. De kinderen konden de kruiwagens die gevuld waren met aarde inzaaien. Ze hebben sperziebonen, radijsjes en bloemenmix gezaaid. Daarna kregen ze water. De kruiwagens blijven tot en met de bloeiweek van Grou staan bij de kinderopvang. Daar blijven de kids voor de plantjes zorgen”, vertel groentekweker Joël van den Broek van Yn’e Sinne Farm. 

De kinderen hebben ervan genoten. Ze kregen lekkere appels en mochten groenten uitzoeken. Ook kregen ze gedroogde boontjes mee naar huis, om thuis zelf in de grond te stoppen en hopelijk binnenkort hun eigen boontjes te eten.

Kruiwagenmars Bloeiweek

Tijdens de bloeiweek lopen ook de kinderen een kruiwagenmars richting verschillende zorgpanden, zoals de huisartsenpraktijk en Friesmastate. “Zo leggen we een verbinding tussen gezond voedsel en de zorg.”