Dirjan Bouma

(video) Dirjan uit Grou sportief op visite bij koning Willem Alexander

Grou / Video -Dirjan Bouma van Fitconcept in Grou mocht het er vooraf met niemand over hebben, dat hij op visite ging bij koning Willem Alexander. Er over posten op social media of foto’s nemen in het paleis tijdens het bezoek van afgelopen maandag in Amsterdam kon al helemaal niet. Om de breedtesport in het zonnetje te zetten was Dirjan als sportieve inwoner van Grou uitgenodigd bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor de traditionele Nieuwjaarsontvangst.

Dirjan is enorm vereerd dat hij werd uitgenodigd. Begin vorig maand belde een woordvoerder van de koning of hij bij het Nieuwjaarsontvangst aanwezig wilde zijn. In eerste instantie vertrouwde hij het niet helemaal, maar toen er een officiële uitnodiging op koninklijk briefpapier in de bus viel bleek het toch echt te zijn. Deze uitnodiging heeft hij te danken aan zijn sportieve inspanningen in Grou. Zo is hij de oprichter van de korfbalschool en is eigenaar van sportschool Fitconcept. Waar je niet alleen kunt fitnessen maar ook padel kunt spelen op de aanwezige indoor banen. 

In de bus met Caroline van der Plas

Afgelopen dinsdag was het zover en stapte hij in Amsterdam in een geblindeerde bus met politie escorte om naar het Koninklijk Paleis op de Dam te gaan. “Ik zat naast Caroline van der Plas de partijleider van de Boer Burger Beweging. Eenmaal binnen schudde Dirjan de hand van Willem-Alexander en Maxima en volgde een toespraak van de koning. Later heb ik nog met zijn moeder prinses Beatrix gepraat. Daarna heb ik nog de hand geschut met demissionair premier Mark Rutte en heb ik nog een gesprek gevoerd met GroenLinks-Pvda-leider Frans Timmersmans.”

Aandenken

Dirjan denkt dat hij is voorgedragen voor het bezoek bij de koning door de Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. “Dat weet ik echter niet zeker.” Als aandenken geen medaille of oorkonde maar een foto waar hij samen met koning Willem Alexander op staat. “Die moet ik nog krijgen.”