kerstbomenactie

Kerstbomenactie bij basisscholen in Grou

Grou – Woensdag 10 januari 2024 is de jaarlijkse kerstbomeninzameling. Je kunt dan je kerstboom weer aan de straat zetten. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk bomen op een milieuvriendelijke wijze worden vermalen tot compost. In Grou doen basisscholen CBS Nijdjip en OBS De Twa Fisken samen mee met deze kerstbomenactie. De actie duurt tot 15:30 uur. Je kunt je kerstboom ook zelf achter school afleveren.

Wie haalt je kerstboom op?

Leerlingen van de twee basisscholen verzamelen de kerstbomen. Deze worden achter de scholen aan de Tjallinga ingeleverd. Per boom krijgen de kinderen hiervoor een sinaasappel en een lot waarmee ze kans maken op een boekenbon. Ook de organiserende school of vereniging wordt er beter van. Zij krijgen per boom € 0,75.

Wat gebeurt er met de verzamelde bomen?

De bomen worden door de gemeente verzameld en versnipperd. Deze snippers worden gecomposteerd.

Hoe doe je mee?

Je kunt je boom woensdagochtend 10 januari aan de straat zetten zonder pot of versiering. Dat is belangrijk. Want wanneer er nog potten of versiering aan de boom zitten, komt dat in de compost en uiteindelijk weer in de natuur.

Wat kun je doen als je boom niet opgehaald wordt?

  • Je kan je boom voor 15.30 uur achter de basisscholen brengen.
  • Je kan je boom naar de milieustraat brengen.
  • Je kan je boom  boom in stukken in de groencontainer doen.

Na 24 januari kun je de boom aanmelden als snoeiafval bij Syp (de klantenservice) van Omrin.