Lichtjesavond

Voor wie steek jij op Lichtjesavond een kaarsje aan?

Inwoners van Jirnsum en Grou organiseren op komende donderdag 2 november een Lichtjesavond in de Sint Piterkerk in Grou.

In het najaar zien we het steeds donkerder worden. Er breekt een tijd aan van feesten waar veel mensen zich op verheugen. Maar juist in deze periode is er ook de behoefte om stil te staan bij overleden dierbaren die we – juist in deze donkere maanden – zo missen.

Dierbaren herdenken

Wereldwijd wordt daarom op 2 november Allerzielen gevierd. Ook in Grou en Jirnsum willen we op deze dag mensen die ons zo dierbaar waren in het licht zetten. Gesteund door de grote belangstelling tijdens de vorige vijf edities, organiseert een groep vrijwilligers wederom een lichtjesavond waarin kaarslicht, stilte, muziek, zang, gedichten en herdenken centraal staan. De bijeenkomst is van 19.30 – 20.30 uur in de Sint Piterkerk. Het is bedoeld voor iedereen die een overleden dierbare mist en hem, haar of hen wil herdenken op een laagdrempelige, stijlvolle manier.