biodiversiteit

Zelf aan de slag met biodiversiteit met gratis cursus

Meld je uiterlijk 25 oktober aan voor de gratis cursus ‘Bouwstenen voor Biodiversiteit’ en leer over de basis van biodiversiteitsherstel in Friesland.

Vanuit het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân wordt dit jaar nog een cursus georganiseerd ter bevordering van biodiversiteitsherstel. De cursus bestaat uit 5 workshops en is bedoeld voor groepen (dorpsbelangen, (buurt-)verenigen, (boeren-)bedrijven of andere lokale initiatieven). Aan het einde van deze cursus is jouw biodiversiteitsplan nog concreter en heb je ook een goede basis voor het doen van een financieringsaanvraag om je plan waar te kunnen maken.

Ecologisch Adviseur

De cursus wordt gegeven door professionals van Provinsje Fryslân, Landschapsbeheer Friesland en Wetterskip Fryslân en geeft concrete tools, zodat je echt het verschil kunt maken. Wordt jouw project geselecteerd voor de cursus, dan zijn er minimaal 2 en maximaal 3 personen van het project van harte welkom om de cursus geheel kosteloos bij te wonen. En nog mooier, ieder project krijgt een ecologisch adviseur toegewezen om samen – op maat – een plan te maken.

De cursus Bouwstenen voor Biodiversiteit is een initiatief van stichting Kening als onderdeel van het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân. Met dit herstelprogramma zetten verschillende partners in op het versterken van biodiversiteit in de provincie. Samen willen we de neergaande lijn van soortenrijkdom ombuigen naar een opgaande lijn.

Aanmelden cursus

De cursuslocaties zijn verspreid door Friesland. De laatste twee workshops vinden plaats in Theaterkerk Nes. Aanmelden en meer informatie over de cursus en data via biodiversiteit.frl