Mede initiatiefnemer Fokelien van der meulen.

Officiële opening fietspad van Grou naar Warten

Grou – Na de realisatie van de eerste fase van het fietspad van Grou naar Warten is vorig jaar de tweede fase gereed gekomen. Wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden verricht morgen de openingshandeling.

De twee initiatiefnemers van het eerste uur, Fokelien van der Meulen en Matty Kloosterman, overhandigen een bord om het fietspad te markeren.

Dit verkeersbord (foto 2014) zal worden overhandigd. Foto: Gem Lwd

Dit verkeersbord (foto 2014) zal worden overhandigd aan Friso Douwstra. Foto: Gem Lwd.

Tweede fase

Na de opening van het eerste deel van het fietspad tussen Grou en Warten is in 2017 de voorbereiding voor deel twee van start gegaan. Vanaf september 2020 is het fietspad in gebruik en kunnen fietsers veilig het hele traject tussen Grou en Warten afleggen.

Werkzaamheden vorig jaar augustus. Video: Press4All

Fietsbrug

In het betreffende tweede deel van het traject ligt een speciale fietsbrug. Deze fietsbrug is ontworpen door bureau Lievense adviseurs ingenieurs. Deze van hout gemaakte fietsbrug is naast de bestaande brug geplaatst.

Vanwege de toen geldende coronamaatregelen vindt de opening later plaats dan eerder gepland. Toch willen we het moment om feestelijk stil te staan bij de realisatie van het fietspad niet voorbij laten gaan.