Vandaag primeur BunkerJournaal Grou met unieke schuurvondst

Grou / Video – Al ruim een jaar lang hebben museums en andere culturele instellingen noodgedwongen hun deuren een lange periode dicht moeten houden. Voor Grousters.nl is dat geen belemmering om mooie videoreportages te maken. Dit jaar start met het bunkerjournaal een unieke samenwerking met de BB Bunker in Grou.

Bunkerjournaal

Met een maandelijkse video in de vorm van een bunkerjournaal worden alle geheimen van deze bijzondere schuilplaats in Grou onthuld. In het eerste deel vertelt locatiemanager Roelof van Gelderen over een unieke schuurvondst met historisch materiaal. Afgelopen maand ging hij naar Noord-Holland om middels een schenking een aantal bijzonder voorwerpen in ontvangst te nemen.

Promotie

Roelof van Gelderen is blij met de promotie die de Bunker Bescherming op deze manier krijgt. “We hebben al meer dan een jaar veel minder publiek kunnen ontvangen. Op deze manier hopen we belangstellenden toch op de hoogte te houden van wat er achter de bunkerdeur allemaal gebeurt.” De vrijwilligers van de bunker hebben volop onderwerpen die dit jaar middels het bunkerjournaal verteld worden.

Roelof van Gelderen met een deel van de schuurvondst.

Roelof van Gelderen met een deel van de schuurvondst. Foto: Press4All

Video

Op de rol staat in ieder geval een uitzending over de nieuwe tentoonstelling die op stapel staat. “Deze gaat over de opschorting van de dienstplicht. Dat is volgend jaar 1 mei precies 25 jaar geleden.” Van Gelderen doet aan voormalig dienstplichtigen die nog gediend hebben een oproep voor bijzonder materiaal uit die tijd. “Zodat we er een mooie tentoonstelling van kunnen maken.”

Een deel van de schenking in beeld.

Een deel van de schenking in beeld. Foto: Press4All

Schuurvondst

Toen de deur van de Noord-Hollandse schuur werd ontsloten, bleek al snel dat het hier om een unieke collectie ging. “Het gebeurt niet vaak dat we uit zo’n bijzondere verzameling voorwerpen geschonken krijgen. Dat is echt wel opmerkelijk. Naast BB-voorwerpen hebben we ook oude PTT-uniformen aan onze collectie toe kunnen voegen. Het is jammer dat we deze nu niet kunnen tonen. Daarom is het mooi dat we nu middels video over deze historische vondst kunnen vertellen.”