Cursus AED in Grou

AED-apparaat voor reanimatie gestolen in Grou

Grou – In de nacht van woensdag op donderdag is rond 03:00 uur een zogeheten AED reanimatieapparaat gestolen in Grou. Voor een goede dekking is het belangrijk dat deze levensreddende apparaten overal beschikbaar zijn.

Kaart van plekken waar reanimatieapparaten in Grou beschikbaar zijn.

Bij de politie kwam een melding binnen dat de AED bij de Regiobank aan de Parkstraat is gestolen. Dit hartmassageapparaat is een medisch hulpmiddel voor het toepassen van borstcompressies in het juiste tempo en de juiste diepte bij een reanimatie. De apparaten kunnen gebruikt worden bij de reanimatie van volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

Er is nog in de omgeving gezocht, maar helaas is de AED en de mogelijke dief niet aangetroffen.