Marijke Groenewoud Goud

(video) Drie keer schaatsgoud voor Marijke Groenewoud

Grou / Heerenveen – Het  lijkt er op dat Marijke Groenewoud in Grou een ideale woonplaats heeft gevonden. Haar prestaties zijn in ieder geval top dit weekend tijdens het EK afstanden in Thialf Heerenveen. Op de derde schaatsdag wist ze twee keer goud te behalen op de ploegenachtervolging en massastart. Daarmee kwam haar totaal op drie Europese titels en zilver op de 1500 meter.

Op Europees niveau behoren de Nederlandse schaatsers tot de top. De mannen en vrouwen waren een klasse apart op het ijs van Thialf. Het uitverkochte schaatsstadion zorgde zoals gebruikelijk voor ongekende sfeerrijke taferelen. 

Medailleoogst

De Grouster Marijke Groenewoud behaalde de meeste medailles. Ze wist op het sluitstuk van het EK, de massastart te winnen. Ze liet hier haar teamgenoot en concurrent Irene Schouten achter zich. Eerder op de dag wist ze met ploeggenoten Joy Beune en Irene Schouten de ploegenachtervolging te winnen. De drie schaatsters gingen als een geoliede machine over het ijs en waren verweg de snelsten.