Start Emballage actie voor Huntington Grou

Grou – In de maand april of langer zal er een emballage actie voor Huntington worden gehouden in Grou. Eerst bij De POEISZ in de maand april, en daarna in mei bij de JUMBO ook in Grou. Aan deze actie die het hele jaar duurt, doen veel supermarkten in Nederland mee. Op dit moment hebben zich reeds 49 supers opgegeven.

Wat is de Ziekte van Huntington?

Bij deze ziekte moet je denken aan een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer. Een afschuwelijke, altijd dodelijke, zeer mensonterende ziekte, die ook nog eens erfelijk is. Als drager heb je namelijk 50% kans dat jouw kind de ziekte ook krijgt. Zo zijn er bijvoorbeeld in Grou en Bolsward bewoners met deze ziekte. In Nederland lijden circa 1700 mensen aan de ziekte van Huntington. 

Bij Ebel Smit die woonachtig is in Friesma State Grou komt de ziekte binnen zijn familie veel voor. “Omdat er nog geen geneesmiddel voor deze ziekte is en onderzoek veel geld kost, zet ik mij samen met het Huntington team in hiervoor in. Ons gezin is ook belast met deze ziekte, geërfd van mijn vader die op de leeftijd van 65 jaar is overleden. Mijn zus is op haar 37e overleden en mijn broer vorig jaar. Ik heb nog twee broers en mijn dochter die ook gendrager zijn.

Campagneteam Huntington richt zich op het creëren van bekendheid van deze ziekte. Dit doen we door landelijk aandacht te vragen voor deze Ziekte. Deze bekendheid draagt bij aan het werven van fondsen waarmee fundamenteel onderzoek naar een geneesmiddel mogelijk gemaakt kan worden. Wetenschappers zijn hoopvol en verwachten deze vreselijke ziekte binnen vijf á tien jaar te genezen.

In april start de emballage actie t.b.v. Huntington bij de Poiesz in Grou. Foto: Press4all

De actie

Ebel: “Wij vragen van u, het statiegeldbonnetje in de betreffende doos te doen, of op de donatieknop te drukken. Elke actie wordt door mij op Facebook aangekondigd en wordt doorgezet naar het Campagneteam Huntington. Na afloop van de actie wordt er een foto gemaakt met de filiaalmanager met een cheque in beeld, waarop het opgehaalde bedrag staat. Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn, flessen in te leveren en Huntington wel een warm hart toedragen. Wij zijn heel blij met een donatie. U kunt uw bijdrage storten op rekening: NL 16 ABNA 0511437234 Campagneteam HUNTINGTON onder vermelding van:  ‘Actie Ebel’.