Museum Grou open in de avond in combinatie met doarpskuiers door Grou

Museum Hert fan Fryslân organiseert dit jaar op iedere eerste zaterdagmiddag en op de derde of vierde donderdagavond in de maanden mei tot en met augustus dorpskuiers. Nieuw dit jaar is de avondopenstelling van het museum op deze donderdagavonden.

De eerstvolgende dorpskuiers zijn op zaterdagmiddag 1 juni en donderdagavond op 23 mei en 20 juni. De dorpskuier start op zaterdagmiddag om 14.00 uur en op donderdagvond om 19.00 uur bij Museum Hert fan Fryslân en duurt ongeveer 1,5 uur. Het maximum aantal deelnemers is 20. De deelname bedraagt 4 euro p.p. (kinderen 2 euro). De leuke combinatie van dorpskuier en het museum zorgt ervoor dat er voor iedereen wat te doen is. Men kan kiezen voor beide activiteiten of één van de activiteiten. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor buurt- en vriendenuitjes.

Dorpskuier door Grou. Foto: Press4All

Tijdens de dorpskuier toont de gids vele pareltjes uit het verleden op cultuur historisch gebied. Wie ondertussen het museum bezoekt kan aan de hand van de informatie, die in vijf talen aangeboden wordt, individueel de rondgang doen. Naast het Nederlands is de informatie namelijk ook in het Fries, Engels, Frans en Duits beschikbaar. Films en geluidsfragmenten geven een extra dimensie aan het geheel. In verband met de grote van de groep is opgave voor de dorpskuier noodzakelijk. Dit kan tot 1 dag tevoren bij Trees Mulder, telefoon 06 1447521. Een bezoek aan het museum is op deze middagen en genoemde avonden natuurlijk altijd mogelijk. Informatie: www.museumhertfanfryslan.nl

Bron & Foto: Omroep Leo / Middelsé / Press4All