Amerikaanse journaliste ontdekte Grou dankzij vereniging Voetveren

GROU – De Amerikaanse journaliste Diane Daniel had in de Washington Post een uitgebreid artikel geschreven over Grou. Een artikel dat er waarschijnlijk niet was gekomen zonder de promotie van vereniging Voetveren. De vereniging promootte Grou als een geweldige plek voor een pondjesroute.

De landelijke vereniging zet zich in om pontjes in de publiciteit te brengen. Door een vrijwilliger liet Diane Daniel zich informeren over de mogelijkheden in Grou. ”De organisatie is een belangrijk informatiepunt voor Amerikanen. Volgens Voetveren had Grou de hoogste concentratie aan pontjes. Dit is de reden waarom ik een bezoekje bracht aan het dorp”, vertelt Diane.

Diane Daniel schreef vol lof over de pontjes en andere bezienswaardigheden op de route. De journalist vond de landelijke publiciteit van Hart van Nederland naar aanleiding van haar artikel erg grappig. ”Het is zo leuk! Grou is ook een erg bijzondere plek. En nu een klein beetje bekender”, aldus Diane.