kofschip Grou stopt

Pizzaoven ‘t Kofschip Grou brandt zondag voor het laatst

Grou – Komende zondag 29 november gaan de deuren van Restaurant en Pizzeria ‘t Kofschip in Grou definitief dicht. Marco en Esther hebben hun prachtige bedrijf in hartje Grou verkocht. Marco vertelt dat ‘t Kofschip opnieuw een horecabestemming zal krijgen, maar weet nog niet welke.

Marco Hofstede als kok bij de pizzaoven. Foto: Press4All

Bedankt

Op facebook bedanken ze al hun gasten. “Alle gezelligheid, de gekker fratsen, de mooie diners, de feestjes, jullie verhalen… die gaan we allemaal enorm missen want het Kofschip gaat per 29 november sluiten. Het bedrijf is verkocht en de leden van team t’ Kofschip gaan straks allemaal hun eigen weg.”

Marco en Esther bedanken de horeca collega’s en middenstand uit Grou voor de samenwerking. Ook bedanken we de clubs in Grou voor de inzet voor het dorp, de lieve gasten en natuurlijk bovenal bedanken we ons team! Wat hebben we fijne jaren gehad en wat hebben we veel ‘rookies’ groot zien worden binnen ons bedrijf.

Bestellen

Wie nog eten wil bestellen, kan dat trouwens nog gewoon tot en met komende zondag doen. Marco, Esther en personeel laten het volgende weten: “ We hopen dat het iedereen goed blijft gaan en dat we elkaar op een ander moment en op een andere plek weer treffen.”.

Friesland Centraal

anwb.nl/stem

De UVV-Grou maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om het Project Grou Foarút te realiseren in Fryslân. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft €10.000,- per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november.

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

Een initiatief van de samenwerkende ouderenorganisaties in Grou: UVV-Grou, Pleatslik Belang Grou, Amaryllis dorpenteam zuid, Protestantse Gemeente Grou-Jirnsum, Friesma State/Noorderbreedte en de Seniorenbond.

Met het aanschaffen van een E mobiel kunnen inwoners met een beperkte mobiliteit toch in de eigen woonplaats hun dagelijkse boodschappen blijven doen, naar de kapper gaan of een pedicure bezoeken. Ook wordt het vervoer ingezet voor bezoekjes in Grou, vervoer naar een kerkdienst, bezoek aan de Doarpskeamer, naar het koor of de gymnastiek. Kortom, overal waar behoefte ligt. Naast het praktische verlagen we de drempel om actief te blijven.

Op de stemsite anwb.nl/stem staan 70 maatschappelijke projecten waarop gestemd kan worden. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie. Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

 

Actiegroep Zwarte Piet in Grou

Landelijke actie voor zwarte piet ook in Grou zichtbaar

Grou – Een landelijke actiegroep die voor het behoud van het zwarte uiterlijk van Zwarte Piet is, is ook in Friesland geweest. Op de kade bij hotel Oostergoo zijn korte leuzen gekrijt. De groep opereert onder de naam ‘Zwarte Pieten Actiegroep’.

zwarte pieten actiegroep

Zwarte pieten actiegroep bracht een bezoek aan Grou. Foto: Twitter

Op meerdere plekken in Friesland heeft de actiegroep plak- en krijtacties gehouden. De groep is van mening dat Zwarte Piet moet blijven en maakt dat vandaag kenbaar. In Leeuwarden werden kleurrijke posters geplakt en bij het bezoekadres van de christelijke basisscholen in Leeuwarden werd met een sjabloon ‘Welkom Sint en Hallo Zwarte Piet’ op de straat geschreven. Het vreedzame protest in Friesland maakt deel uit van een landelijke actie.