Kringloop Grou zoekt chauffeur met spierballen!

Voor het brengen en ophalen van spullen zet Kringloop Grou 3 x per week haar transportwagen in. De kringloop heeft een vacature voor een (vrijwillige) chauffeur met spierballen die op korte termijn beschikbaar is op vrijdagmiddag en eventueel kan invallen op maandagmiddag /woensdagmiddag.

Ook als je twee van deze dagen beschikbaar bent, kun je reageren. Je werkt met een bijrijder op de wagen.

Kringloop Grou vraagt enige jaren rij-ervaring,  goed met mensen kunnen omgaan en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Fries is een pré. Je komt bij de klanten thuis, dus ben je het visitekaartje van de organisatie.

Reageren kan door te bellen met 0683298146 of te mailen naar info@kringloopgrou.nl

Terras Hotel Oostergoo Grou

Zeven aanvragen terrasuitbreiding in Grou

Grou – Bij de gemeente Leeuwarden zijn zeven aanvragen voor terrasuitbreiding in Grou binnen gekomen. Ook in Grou kunnen horeca ondernemers een aanvraag indienen om een tijdelijk terras te openen of hun bestaande terras tijdelijk uit te breiden.

Terras Amicaal Grou

Terras Amicaal Grou. Foto: Press4All

Verschillende horeca-ondernemers uit Grou laten op hun facebookpagina weten dat ze in ieder geval op 1 juni weer hun terras open zullen gooien. Daaronder zijn natuurlijk de bekende adressen als het Zeilcentrum Grou – het Kofschip Grou – Amicaal – Grootcafé de Treemter, pizzeria Mio Amore, het Theehuis, hotel Oostergoo en alle andere restaurants en café’s met terras. Cor Veenstra van Grootcafé De Treemter liet onlangs weten dat hij een aantal extra terrasplaatsen beschikbaar heeft bij het inmiddels gesloten Hout van Jou en ook aan de overkant van de straat.

De gemeente Leeuwarden heeft laten weten dat er in Grou tot nu toe zeven aanvragen voor  terrasuitbreiding zijn binnengekomen. Hierbij is rekening gehouden met het toegankelijk blijven voor hulpdiensten en minder validen.Voor deze uitbreidingen hoeven geen leges betaald te worden. Vanaf Pinkstermaandag 1 juni 12:00 uur kunnen alle terrastijgers weer genieten van een heerlijke verfrissing met bijpassende versnapering. Tjoch !

Grouster mondkapjes vliegen de deur uit

GROU – Annemieke Steemers uit Grou is enkele weken geleden begonnen met het naaien van mondkapjes tegen corona. Toen ze deze mondkapjes op Facebook plaatste, stroomden de bestellingen binnen vanuit het hele land. Ze is overweldigd met positieve reacties op haar initiatief. 

Annemieke is werkzaam in de evenementenbranche, toen dit werk stil kwam te liggen is ze niet stil gaan zitten tijdens de coronacrisis. Ze is aan de slag gegaan als naaister van mondkapjes. De mondkapjes zijn te bestellen voor zowel mannen als vrouwen. ”Een man loopt niet graag met een mondkapje met bloemetjes, hiervoor maak ik een stoerdere variant”, vertelt ze. De vraag naar mondkapjes is groot sinds bekend is geworden dat het dragen hiervan verplicht is in het Openbaar vervoer.

De redactie van Grousters.nl ondersteunt dit lokale initiatief tegen corona door haar mondkapjes aan te bieden via de webshop. De mondkapjes zijn te bestellen in setjes van 5 voor zowel mannen als vrouwen klik hier: Grouster mondkapjes vliegen de deur uit