sylkeninginne

(video) Daar zijn ze: De Sylkeninginne en hofdame van Grou 2024!

Grou – Het is een prachtige traditie waarbij de sylkeninginne en haar hofdame het watersportseizoen in Grou openen. Dit jaar viel de eer te beurt aan de 23-jarige Sylkeninginne Fenna Hoekstra en haar 24-jarige hofdame Marije de Vries.

Dit jaar voeren ze op skûtsje Frisia omdat Doarp Grou en De Emanuel meedoen het Lemmer Ahoy. De Grousters liepen onder stralende weersomstandigheden massaal uit om de dames welkom te heten.

Sylkeninginne

De rol van Sylkeninginne wordt ingevuld door Fenna Hoekstra. Fenna is 23 jaar oud. Ze heeft in Zwolle Calo en Pabo gedaan en werkt nu in speciaal basisonderwijs. In haar vrije tijd is ze vaak aan het volleyballen en aan het kaatsen. Het water is ook een favoriete plek, lekker varen en daarna het terras op met vrienden.

Hofdame

Haar hofdame is Marije de Vries, 24 jaar. Marije heeft afgelopen jaar de Master Content and Media Strategies afgerond. Nu werkt ze als marketeer bij IMPACD Boats. Marije is graag onderweg met haar camera. Kaatsen is een gezamenlijk hobby van de beide dames, net als varen en genieten op terras.
Fenna en Marije kennen elkaar al van jongs af aan. Samen kaatsen, samen naar school en samen leuke dingen doen.
Wij wensen de dames heel veel succes en plezier dit seizoen!