Basisschoolkinderen ontmoeten amazone Rixt van der Horst

GROU – Basisscholen De Wester uit Leeuwarden en It Tredde uit Jirnsum doen op vrijdag 2 juni mee aan het project ‘Meet en Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch amazone Rixt van der Horst uit Grou vertelt in de klassen hoe het is om te sporten en met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

Elke Fryske Parasportheld presenteert de komende maand zijn/haar verhaal. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Een uur vol met verhalen en een interactief deel waarbij leerlingen zelf kunnen ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een handicap zouden hebben.
Het beste idee van Friesland

Meet & Greet is één van de ingezonden ideeën voor ‘de beste ideeën van Friesland’. Een idee van de Friesland Zorgverzekering met als doel goede ideeën op het gebied van gezondheid, preventie, cultuur, samenleving of het verbeteren van de kwaliteit van leven écht uit te voeren. Dit project wordt gefinancierd door Friesland Zorgverzekeraar en gecoördineerd door Sport Fryslân.

Tekst: Omroep LEO