Leeuwarden deelnemer Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017

GROU – De gemeente Leeuwarden heeft een aantal winkelgebieden opgegeven voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017. De gemeente neemt deel met de winkelgebieden Centrum Grou, Bilgaard, Miro Center Leeuwarden, Cambuurplein , Centrum Leeuwarden, De Centrale, Camminghaburen en Schrans. NederlandSchoon zal daarvoor de komende maanden door het  land trekken voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek wordt ondervraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Daarnaast gaan observatieteams de schoonheidsgraad van elk gebied meten.

NederlandSchoon heeft op dinsdag 23 mei het startsein gegeven voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017. Door middel van deze verkiezing hopen NederlandSchoon en de gemeente Leeuwarden ondernemers en beheerders te betrekken bij het schoonhouden van het winkelgebied en de openbare ruimte. Uit de onderzoeksresultaten van NederlandSchoon is de afgelopen jaren gebleken dat een afvalvrij straatbeeld een positieve invloed heeft op de beleving van het winkelend publiek.

Voorgaande jaren heeft NederlandSchoon ook een aantal winkelgebieden in Leeuwarden onderzocht en beoordeeld. De gemeente Leeuwarden heeft vorig jaar de 16de plek behaald. Dit jaar wil de gemeente Leeuwarden deze score verbeteren en actiever bezig zijn met de schoonbeleving van de deelnemende winkelgebieden. Zo biedt de gemeente Leeuwarden alle ondernemers in en bij de winkelgebieden een gratis poster aan en krijgen de eerste 100 bestellers van de poster een gratis afvalbak en afvalgrijper. NederlandSchoon en de gemeente Leeuwarden geven winkelgebieden tevens de mogelijkheid om promotiematerialen te bestellen om de winkelgebieden extra schoon te houden. Meer informatie is te vinden op www.nederlandschoon.nl.