energiemix

Grou zet grote stappen richting een duurzame toekomst

Grou – Onder begeleiding van Energiestichting Fryslân bundelden twintig enthousiaste inwoners onlangs hun krachten tijdens de tweede bijeenkomst van de Energie Mix Grou. Hun dromen over hoe ons dorp het beste energie kan opwekken werden omgezet in concrete plannen.

Het resultaat? Een veelbelovend rapport dat in juni 2024 wordt gepresenteerd als startpunt voor de oprichting van een energiecoöperatie. Deze coöperatie, onderdeel van Doarpskoöperaasje Grou, kan niet alleen bijdragen aan de energievoorziening voor het dorp maar ook aan het bekostigen van maatschappelijke projecten voor onze gemeenschap. Samenwerking met Grou 2030 is daarbij nuttig en noodzakelijk om onze duurzaamheid te bevorderen. 

De inspirerende avonden zijn een prachtig voorbeeld van de manier waarop we door samenwerking en betrokkenheid gezamenlijk bouwen aan een stralende toekomst voor Grou. Doe ook mee en laat ons dorp nog groener en energieker worden!

Wil je ook meedenken en meebeslissen over de toekomst van ons dorp? Sluit je dan aan en word (gratis) lid: www.doarpskooperaasjegrou.nl