Bunker Grou

Bunker Grou helpt pakes & beppes de vakantie  door

Grou – De voorjaarsvakantie van 2024 is begonnen. Tijdens deze periode vragen ouders in Grou zich vaak af hoe ze hun kinderen kunnen bezighouden. Heel wat ouders zijn dan enorm blij dat ze hun kinderen kunnen uitbesteden aan pake & beppe. Speciaal voor deze groep is er al jaar en dag een enorm leukste familie-uitje tijdens de voorjaarsvakantie in Fryslân. Museumfederatie Fryslân organiseert voor pakes en beppes, vaders en moeders, kinderen en kleinkinderen ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door 2024’. Ook museum Bescherming Bevolking in de bunker te Grou doet dit jaar mee met nog een kleine 40 andere musea in Friesland.

Ja wat doe je tijdens de voorjaarsvakantie als de basisscholen dicht zijn. Dan zoek je een leuke bezigheid. Regent het dan is de bunker in Grou een ideale droge plek om met je pake en beppe naar binnen te gaan. Misschien heb je wel de vraag: ‘Hoe koud was het tijdens de koude oorlog’ of ‘Hoeveel mensen kunnen er in de bunker van Grou verblijven?’  ‘En wat doen die fietsen in de bunker’ en ‘waarom had de burgemeester hier een kamer en een bed. Ook had de Commissaris van de Koningin een eigen kamer en zie je vreemde telefoons. Maar hoe werken die nu weer en die hele grote landkaarten en… nog veel meer. Op al die vragen hebben de vrijwilligers die de rondleiding verzorgen vast een antwoord!

En als je alles hebt gezien hebt vind je het misschien leuk om een foto van jezelf in uniformjasje met helm op om mee naar huis te nemen. Wil je meer informatie over de bunker in Grou kijk dan op www.museumbeschermingbevolking.nl

De Bunker is open op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 13:00 – 16:00 uur.