It grutte Sint Piter ferhaleboek

Heb jij ook zo’n zin om ‘It grutte Sint Piter ferhaleboek’ te lezen?

Grou – Tijdens het foarpriuwke in hotel restaurant Oostergoo is vanavond ‘It grutte Sint Piter ferhaleboek’ officieel gepresenteerd. Vertegenwoordigers van de basisscholen, de kinderopvang en illustrator Marijn van der Wateren namen de eerste exemplaren van de voorzitter van het Sint Piterkomitee in ontvangst.

Het was een feestelijk avond die werd opgeluisterd met live gezonden vrolijke Sint Piter liedjes. Daarna volgde de presentatie van het nieuwe Sint Piter verhalenboek, door uitgever Eddy van der Noord van uitgeverij Louise. 

Het Friestalige boek zit boordevol verhalen die geschikt  zijn om voor te lezen aan de kleinsten of zelf te lezen door kinderen vanaf een jaar of 10. Maar ook voor volwassenen is het een feest van herkenning.

Schrijvers en illustratoren

De verhalen die geschreven zijn gaan over Sint Piter, Aldemar, een zeearend en het Sint Piterfeest. De schrijvers die meegewerkt hebben zijn: – Hendrika Vis- de Ruiter – Lida Dijkstra – Vera Damhuis – Paul van Dijk en Elizabeth Vogelzang. Ook staan er een aantal gedichten in geschreven door oud-Grouster Syds Wiersma.

De iIllustraties zijn gemaakt door: – Linda de Haan – Marijn van der Wateren en Vera Damhuis

Het nieuwe Sint Piter verhalenboek dat door verschillende donaties / subsidies is mogelijk gemaakt is vanaf woensdag 7 februari te koop in de Sint Pitersjop in de Regiobank en de Bruna en je kunt hem lenen in de bibliotheek.